Αυγούστου 08, 2007

Αλβανία- Ελλάδα (φωτογραφικό κουίζ)


Για περισσότερες σκέψεις και συζήτηση γύρω από την Αλβανία και τις ομοιότητες ή διαφορές της με την Ελλάδα, στο blog Αλβανία – η Άγνωστη Γείτονας.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε χωρά αμφιβολία πως η Αλβανική εκδοχή είναι η καλύτερη!

Yannis H είπε...

Εμένα μου φαίνεται πως οι εφευρετικότητες δεν συγκρίνονται. Η κύρια διαφορά που βλέπω, είναι πως η Ελληνική εκδοχή είναι πιο αστική (πολυκατοικία) ενώ η Αλβανική πιο παραδοσιακή (καφενεδάκι).

Και αν το πηγαίναμε μακρύτερα, θα έλεγα ότι ο Έλληνας ανοίγει τρύπα για μια λάμπα, ενώ ο Αλβανός για ένα δένδρο. Όχι ότι ο Αλβανός είναι πιο οικολόγος. Μάλλον ο Έλληνας είναι πιο νομοταγής. Γιατί ως γνωστόν, στην Ελλάδα δεν προστατεύονται τα δένδρα, μπορείς να ρίξεις (ή να κάψεις) όσα θέλεις. Αλλά άντε ρίξε ένα στύλο της ΔΕΗ...

N.Ago είπε...

Ελα και σου εχω δώρο στο ...καλυβάκι μου!

Agobooks είπε...

Χρόνια πολλά και πολύ υγεία σε σένα και σε όλους όσους αγαπάς και σ’αγαπάνε!

Yannis H είπε...

N.Ago: Διπλοευχαριστώ... (και όντως, η μητέρα μου μου γιόρταζε στις 15!)

:)

Ανώνυμος είπε...

I'm comin back with soooo much pictures! Posting very very soon :)

cindaki είπε...

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι δύο λαοί τελικά δεν απέχουν και τόσο πολύ!...

doctor είπε...

Τα σύνορα κάποιοι τα έβαλαν, κάποιοι άλλοι όμως θα τα βγάλουν μια μέρα.

Εθνικισμός, ο πολιτισμός των ηλιθίων...

doctor

cyberdustz είπε...

Την πρώτη φωτογραφία με την κολώνα της ΔΕΗ την έχω δει εδώ και δέκα χρόνια χιλιάδες φορές και σε άπειρους συνδυασμούς. Σε τούρκικα φορουμ, σε μαροκκινά, σε αιγυπτιακά, σε ιρανικά, κτλ. ακόμα και σε ένα ουγγρικό. Σε ελληνικό φόρουμ πρώτη φορά τη βλέπω εδώ. Αναρωτιέμαι αν πράγματι υπάρχει, σε πια χώρα.

Yannis H είπε...

arch_s Ωραία! Περιμένουμε :)

Yannis H είπε...

sofi-k Πράγματι – και αν δεις το blog που αναφέρεται αποκλειστικά στην Αλβανία, αυτό είναι πιο ξεκάθαρο.

Yannis H είπε...

doctor Τα εθνικά σύνορα, έτσι κι αλλιώς, είναι εφεύρεση των τελευταίων 200 χρόνων. Όντως βαδίζουμε προς μια υπερεθνική Ευρώπη κι ελπίζω να μην ανακοπεί αυτή η πορεία. Και φυσικά, να μη χτίσουμε μια Ευρώπη ανοιχτή προς τα μέσα και κλειστή προς τα έξω (Ευρώπη-φρούριο). Το κάναμε αυτό στο παρελθόν...

Yannis H είπε...

cyberdust Την πρώτη φωτογραφία την είχα αποθηκεύσει κι εγώ πολλά χρόνια πριν – και τη συνδύασα με τη φωτογραφία από την Αλβανία πρόσφατα. Μου είχε έρθει σαν φωτογραφία από την Ελλάδα - Κρήτη, αν θυμάμαι καλά. Θα μπορούσε όμως να είναι και από κάποιον άλλο, λίγο-πολύ συγγενή στην κουλτούρα λαό :)

Yannis H είπε...

Τελικά, δεν ξέρω – μέσα στον Ιούλιο έκανα μπόλικα post. Τώρα που επιστρέφει ο κόσμος, εγώ πάλι αδειεύω. Θέλω φαίνεται δικτυακές μοναξιές για να ...δημιουργήσω :)

Ανώνυμος είπε...

mprabo... logiki anthropoi.. edw k 12 xronia lew oti h ellada exei yperoxous anthropous k esys eistai yperoxoi thn agaph mou.. makri na sas eixa olous filous.. antwnhs apo albania..