Ιανουαρίου 09, 2015

Je Suis Charlie





4 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σχολιάζω μετά από πολύ καιρο: μακάρι οι Δυτικοί να είχαμε καταλάβει ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στη Γερμανία είναι επιθέσεις ενάντια στον Δυτικό τρόπο ζωής.

Yannis H είπε...

Ιωάννη, καλώς ήρθες μετά από καιρό! :)

Και φυσικά, αυτό είναι πράγματι το τελικό ζητούμενο: ο τρόπος κοινωνικής οργάνωσης, ο τρόπος της προσωπικής μας συγκρότησης, η φύση των δικαιωμάτων μας, με μια φράση, ο τρόπος ζωής.

Αστικός ή υπερβατικός; Ατομικός ή συλλογικός; Δυτικός ή θεοκρατικός;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Χαρά μου, όσον αφορά το ερώτημα σου: Αστικός, συλλογικός, Δυτικός :)

Yannis H είπε...

Ιωάννη, μόλις διάβασα ένα άρθρο από ένα όργανο προπαγάνδας τρομοκρατών. Άφωνος από το βάθος του μίσους τους!!!!

Και άφωνος από την απλή παραδοχή τους - πάνε ενάντια σε ό,τι μπορεί να υπερασπιστεί ένας δυτικός και να καθορίσει τον τρόπο ζωής του:

What’s important to understand here is that although some might argue that your foreign policies are the extent of what drives our hatred, this particular reason for hating you is secondary (...) The fact is, even if you were to stop bombing us, imprisoning us, torturing us, vilifying us, and usurping our lands, we would continue to hate you because our primary reason for hating you will not cease to exist until you embrace Islam.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το (pdf) περιοδικό λέγεται DABIQ και είναι, υποτίθεται, το μέρος όπου θα γίνει ο τελικός πόλεμος και θα νικήσει, φυσικά, το ισλάμ.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι το κείμενο για να διαπιστώσουν το απίστευτο μέγεθος του φανατισμού και του παραλογισμού και να πάψουν να λένε «ναι αλλά και οι δυτικοί έτσι και αλλιώς…» Θα βάλω το link ελπίζοντας πως θα γίνει κατανοητός ο λόγος.

Στη σελίδα 30 το άρθρο: "Why we hate you and why we fight you".
http://www.clarionproject.org/factsheets-files/islamic-state-magazine-dabiq-fifteen-breaking-the-cross.pdf